Μικρά Θηλαστικά: Χάμστερ

Είναι μικρό τρωκτικό νυκτόβιο και το είδος που συνήθως βρίσκεται στα pet-shop και κατάγεται από τη Συρία.

Είναι ζώα χορτοφάγα ή παμφάγα και έχουν σε αντίθεση με το μέγεθός τους μεγάλη ανάγκη σε βιταμίνες και ιχνοστοιχεία. Οι έτοιμες τροφές είναι πλήρεις και άρα μάλλον οι καλύτερες για το ζωάκι σας. Πριν το αγοράσετε να προσέξετε να είναι καθαρό σε όλη την έκτασή του. Συνήθως δεν είναι επιθετικά ζώα, μπορεί όμως να δαγκώσουν αν φοβηθούν. Η διάρκεια ζωής τους είναι 1,5 - 3 χρόνια.

Ωριμάζουν σεξουαλικά σε ηλικία 6 - 8 εβδομάδων. Ο οίστρος διαρκεί 4 ημέρες και η κύηση 15 - 18 ημέρες. Τα χάμστερ διατηρούνται σε κλουβιά μεταλλικά ή πλαστικά το δάπεδο των οποίων θα πρέπει να καλύπτεται με στρωμνή από αποστειρωμένο πριονίδι. Επιπλέον πρέπει να εμπλουτισθεί ο χώρος διαβίωσης με εξαρτήματα άσκησης π.χ. ρόδες, σωλήνες. Η θερμοκρασία στο χώρο διαβίωσης του ζώου πρέπει να κυμαίνεται στους 19 - 23 βαθμούς κελσίου. Σε θερμοκρασία κάτω από 5 βαθμούς κελσίου πέφτουν σε χειμερία νάρκη.

ΓΝΩΡΙΖΑΤΕ ΟΤΙ

Οι μεταβολές στη χρονική διάρκεια ημέρας και νύχτας έδιναν το έναυσμα για την εμφάνιση οίστρων στις γάτες. Αυτό δεν ισχύει πλέον λόγω του τεχνητού φωτισμού στις πόλεις!

περισσότερα...

© Developed by HyperMorph 2013