Μικρά Θηλαστικά: Σκίουροι

Το είδος που βρίσκεται συνήθως στα pet-shops είναι ο σιβηρικός σκίουρος που είναι ημερόβιο τρωκτικό το οποίο ζει μέσα σε τρύπες στο έδαφος και στα δέντρα. Έχει τρίχωμα χρώματος γκρί-καφέ με λευκωπές ταινίες και λευκές περιοχές γύρω από τους οφθαλμούς.

Έχει μεγάλους ζυγωματικούς θυλάκους που εξυπηρετούν στην αποθήκευση της τροφής. Είναι κοπροφάγο ζώο και με τον τρόπο αυτό προσλαμβάνει βιταμίνη Β και Κ. Η διάρκεια ζωής του κυμαίνεται από 8 (αρσενικά) - 12 χρόνια (θηλυκά) σε αιχμαλωσία. Διατηρούνται σε ευρύχωρα κλουβιά με διαστάσεις βάση x μήκος x ύψος = 3,5 m τουλάχιστο. Τα κλουβιά δεν πρέπει να είναι εκτεθειμένα απευθείας στο ηλιακό φώς και να μην βρίσκονται κοντά σε συσκευές τηλεόρασης. Η έκθεση σε ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία 15,6 kHz διαταράσει την συμπεριφορά τους. Πέφτουν σε χειμερία νάρκη κατά τη διάρκεια του χειμώνα, αλλά ξυπνούν κατά διαστήματα για να τραφούν και να ασκηθούν.

ΓΝΩΡΙΖΑΤΕ ΟΤΙ

Οι μεταβολές στη χρονική διάρκεια ημέρας και νύχτας έδιναν το έναυσμα για την εμφάνιση οίστρων στις γάτες. Αυτό δεν ισχύει πλέον λόγω του τεχνητού φωτισμού στις πόλεις!

περισσότερα...

© Developed by HyperMorph 2013